Yhdistys

ABAKUS RY 

Abakus ry on Jyväskylässä erityispedagogiikkaa opiskelevien opiskelijoiden ainejärjestö. Abakus on perustettu 34 vuotta sitten syksyllä 1985, joten tänä vuonna päästäänkin juhlistamaan Abakuksen syntymäpäiviä vuosijuhlassa! Abakuksen nimi tarkoittaa helmitaulua eli laskemisen välinettä, jota voi vielä tänä päivänäkin hyödyntää erityisopetuksessa. 

Abakuksen tärkeimmät tehtävät ovat erkan opiskelijoiden edunvalvonta opinnoissa sekä tapahtumien järjestäminen Abakuksen jäsenille. Tapahtumatarjontamme on runsas ja monipuolinen sisältäen mm. bileitä, liikuntatapahtumia, kulttuuririentoja, hengailu- ja lautapeli-iltoja sekä koulutustapahtumia. Teemme tapahtumissamme paljon yhteistyötä muiden Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisten ainejärjestöjen kanssa, joita ovat Pedago ry, Varkaat ry, Emile ry, Jano ry, Pedaali ry ja Sporticus ry. Toimimme aktiivisesti opetuksen laadun parantamiseksi ja erityispedagogiikan koulutuksen kehittämiseksi. Meillä on paljon opiskelijaedustajia hallinnon puolella sekä eri työryhmissä valvomassa opiskelijoiden etuja. 

Pyydämme säännöllisesti palautetta opinnoista opiskelijoilta ja välitämme tietoa eteenpäin laitoksen ja yksikön henkilökunnalle. Yhteistyö Abakuksen ja erityispedagogiikan yksikön sekä kasvatustieteiden laitoksen kanssa on toimivaa ja mutkatonta. Abakus pitää myös tiiviisti yhteyttä Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liittoon SOOLiin, ja liittymällä Abakuksen jäseneksi voit liittyä SOOLin jäseneksi. Abakus tekee myös yhteistyötä mm. Helsingin (Erikeepperi ry) ja Joensuun (Poikkeus ry), Turun (Katko ry) ja Oulun (Spessu ry) erkan ainejärjestöjen kesken.

Kaikkien kasvatustieteellisten aineiden opiskelijoiden ainejärjestötila Ruusula sijaitsee Ruusupuistossa ja se toimii kasvisopiskelijoiden tapaamispaikkana. Ruusupuistosta löytyy lisäksi paljon ryhmätyötiloja ja muita oleskelutiloja opiskelijoille. Toinen yhteinen ainejärjestötila, Kasvisto, sijaitsee Opinkiven kellarissa. 

Hallituksemme muodostaa puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, kaksi taloudenhoitajaa ja seitsemän muuta jäsentä. Meitä on siis yhteensä 12 hallituslaista hallinnoimassa yhdistyksen toimintaa. Hallitukseen voi asettua ehdolle vuosittain loka-marraskuussa pidettävässä syyskokouksessa kuka tahansa Abakuksen jäsen, ja paljon uusia toimijoita kaivataankin myös ensi vuoden hallituskaudelle!

Abakus käyttää erityisesti sähköpostilistaa ja Facebookia jäsenistönsä tiedottamiseen.

Sähköpostilistalle voit liittyä tästä.
Tykkää meistä Facebookissa. Muista myös painaa seuraa -nappia, jotta näet päivitykset!