Syksy 2020 – Mitä on luvassa?

Hei kaikki! 

Moni varmasti pohtii tällä hetkellä sitä, mitä korona-tilanne tarkoittaa tulevan, ja varsinkin syksyn tapahtumien kannalta. Keskustelimme hallituksen viimeisimmässä kokouksessa 21.5. paljon juuri tästä asiasta. Halusimme koota keskeisimmät ajatukset yhteen blogipostaukseen. 

Tapahtumien suunnittelua jatketaan sillä ajatuksella, että syksy järjestyy normaalisti. Perinteiset tapahtumat, kuten avajaismessut, kasvisten syyskauden avajaiset sekä fuksisauna on merkattu syksyn ohjelmaan, ja tilavarauksiakin on jo tehty. Koska emme kuitenkaan voi tietää, mikä tilanne syksyllä tulee olemaan, olemme aikeissa suunnitella myös vaihtoehtoisia järjestämistapoja eri tapahtumille. Yksi merkittävä seikka liittynee siihen, aukeavatko yökerhot syksyllä normaaliin tapaan, sillä moneen Abakuksen syksyyn kuuluvaan tapahtumaan on kuulunut olennaisena osana esimerkiksi jatkot Freetimessä. Myös sitsejä on järjestetty yökerhoissa. Toinen merkittävä seikka liittyy kokoontumisrajoituksiin. Koronarajoitusten purusta johtuen 1.6. alkaen kokoontuminen on sallittua enintään 50 hengelle. Tämä periaatteessa mahdollistaisi joidenkin tapahtumien järjestämisen ongelmitta. Varsinkin syksyllä moni tapahtuma kuitenkin vetää hyvin paljon väkeä paikalle, ja osallistujia on yleensä yli 50. On siis syytä seurata tilanteen kehittymistä ja Suomen hallituksen päätöksiä tulevan selkeyttämiseksi. Kolmas olennainen seikka liittyy Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan eli JYY:n linjaukseen tapahtumien järjestämisestä. Kevään osalta seurattiin JYY:n kehotusta tapahtumien perumisesta, ja myös syksyllä linjaukset tullaan huomioimaan. On huomioitavaa, että JYY:n linjaus voi poiketa Suomen hallituksen linjauksesta. 

Emme voi tietää, millainen tilanne Suomessa ja muualla maailmassa vallitsee tulevana syksynä. Uskomme kuitenkin tietynlaisen optimismin olevan paikallaan, ja siksi tapahtumien suunnittelua on jatkettu normaaliin tapaan. Yliopiston viimeisimmän tiedotteen mukaan lähiopetukseen ollaan palaamassa osittain syksyllä, mutta etäopetustakin tullaan hyödyntämään. Mikäli opiskeluissa tapahtuva yhdessäolo jää syksylläkin vähemmälle, on vapaa-ajan tapahtumien merkitys yhteysöllisyyden ylläpitämiselle entistä suurempi . Uskomme myös, että vaikka tapahtumien suhteen jouduttaisiin joustamaan tai joitain tapahtumia perumaan, löydämme silti ainejärjestönä tavan pitää yllä huikeaa yhteishenkeämme. Saapuvathan syksyllä meitä piristämään myös uudet fuksit! 

Meihin hallituslaisiin saa aina olla yhteydessä askarruttavista asioista! Yhteystiedot löytyvät täältä nettisivuilta. Voit myös lähestyä hallitusta anonyyminä kirjoittamalla viestisi yhteydenottolomakkeelle. Vastaathan myös palautekyselyyn hallituksen toiminnasta kuluneena lukuvuonna.

Ihanaa kesää kaikille! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *