Rekisteriselosteet

Jäsenrekisteri

Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Tämä on Abakus ry:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen
(GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.
Laadittu 3.5.2018. Viimeisin muutos 14.1.2019.

  1. Rekisterinpitäjä
    Abakus ry
    Veturitallinkatu 3 as. 420
    40100 JYVÄSKYLÄ
    abakusry@gmail.com
  2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö
    Yhdistyksen sihteeri: Julia Kiviranta, julia.j.kiviranta@student.jyu.fi
  3. Rekisterin nimi
    Abakus ry:n jäsenrekisteri
  4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
    EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeusperusteet henkilötietojen käsittelylle ovat
    henkilön suostumus, jonka henkilö antaa dokumentoidusti ja vapaaehtoisesti maksamalla
    yhdistyksen jäsenmaksun, rekisterinpitäjän oikeutettu etu, eli yhdistyksen jäsenyys, ja
    Abakus ry:tä rekisteröityneenä yhdistyksenä velvoittava yhdistyslaki (11 §).
    Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on jäsenyyden todentaminen. Tietoja ei käytetä
    automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.
  5. Rekisterin tietosisältö
    Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat henkilön täydellinen nimi, kotipaikkakunta ja
    yhdistyksen jäseneksi liittymispäivä. Henkilön tiedot ovat jäsenrekisterissä niin kauan kun
    hän on yhdistyksen jäsen. Varsinainen jäsen henkilö on, kun hän on erityispedagogiikan
    opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Kannatusjäsen voi olla yhdistyksen entinen varsinainen
    jäsen tai hallituksen hyväksymä muu henkilö. Kunniajäseneksi yhdistyksen kokous voi
    hallituksen esityksestä kutsua ansiokkaan henkilön, joka on antanut siihen suostumuksensa.
    Kannatus- ja kunniajäsen on yhdistyksen jäsenenä niin kauan kunnes hän itse toisin
    ilmoittaa.
  6. Säännönmukaiset tietolähteet
    Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan jäseneksi liittyvältä itseltään, hänen yhdistyksen
    tilille suorittamansa jäsenmaksun kautta. Yhdistyksen taloudenhoitaja ilmoittaa uudesta
    jäsenestä rekisterin ylläpitäjälle ja uudesta jäsenestä ilmoitetaan yhdistyksen hallitukselle
    hallituksen tai yhdistyksen kokouksessa, jossa uudet jäsenet aina hyväksytään.
  7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n
    ulkopuolelle
    Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu jäsenen kanssa.
    Jäsenrekisteriin tarkastelu ja muokkausoikeudet ovat yhdistyksen sihteerillä ja
    puheenjohtajalla.
    Jäsenrekisterin tiedot luovutetaan vuosittain Jyväskylän yliopiston erityispedagogiikan
    koulutussuunnittelijalle varsinaisten jäsenten jäsenyysoikeuden tarkistamiseksi.
    Koulutussuunnittelija siis varmistaa, että jäsenrekisterissä olevat henkilöt opiskelevat
    erityispedagogiikkaa Jyväskylän yliopistossa. Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän
    toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.
  8. Rekisterin suojauksen periaatteet
    Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät
    tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden
    laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti.
    Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja
    muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja
    vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.
  9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
    Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja
    vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä.
    Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö
    tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön
    esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n
    tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).
  10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
    Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen
    poistamiseen rekisteristä (“oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn
rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle.
Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä.
Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa
(pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Verkkokaupan rekisteri

Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Tämä on Abakus ry:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen
(GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.
Laadittu 19.9.2018. Viimeisin muutos 24.9.2019

  1. Rekisterinpitäjä
    Abakus ry
    Veturitallinkatu 3 as. 420
    40100 JYVÄSKYLÄ
    abakusry@gmail.com
  2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö
    Yhdistyksen sihteeri: Julia Kiviranta, julia.j.kiviranta@student.jyu.fi
  3. Rekisterin nimi
    Abakus ry:n verkkokaupan rekisteri
  4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
    EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on
    henkilön suostumus, jonka hän antaa tehdessään ostoja Abakus ry:n verkkokaupassa.
    Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on verkkokaupassa tehtyjen ostosten toimitus ja
    tarvittaessa yhteydenpito verkkokaupan asiakkaisiin. Tietoja ei käytetä automatisoituun
    päätöksentekoon tai profilointiin.
  5. Rekisterin tietosisältö
    Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: henkilön nimi, sähköpostiosoite, osoite ja tiedot
    ostoksista. Tiedot poistetaan vuosittain kun kalenterivuoden kirjanpito on saatu valmiiksi.
  6. Säännönmukaiset tietolähteet
    Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan henkilöltä itseltään tämän tehdessä tilauksen
    Abakus ry:n verkkokaupasta.
  7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n
    ulkopuolelle
    Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Jos tietoja luovutetaan eteenpäin,
    tästä ilmoitetaan rekisterissä oleville henkilöille. Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän
    toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.
  8. Rekisterin suojauksen periaatteet
    Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät
    tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden
    laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti.
    Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja
    muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja
    vain niiden henkilöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.
  9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
    Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja
    vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä.
    Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö
    tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön
    esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n
    tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).
  10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
    Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen
    poistamiseen rekisteristä (“oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut
    EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn
    rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle.
    Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä.
    Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa
    (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).