Puheenjohtajan tervehdys

Uuden vuoden alkaessa tehdään usein suunnitelmia ja unelmoidaan tulevasta. Juuri nyt tulevaisuuteen katsominen tuntuu kuitenkin normaalia hankalammalta. Viime aikoina olemme oppineet, että suunnitelmat voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla, eikä kaikkea voi ennakoida.

Vuosi sitten lähdin Abakuksen puheenjohtajan pestiin melko erilaisessa maailmassa – etäkahvittelut tai kasvomaskit eivät olleet vielä arkipäivää, kun suunnittelimme hallituksen kanssa suuria vuosijuhlia ja Erkka Eksperienseä. Loppujen lopuksi moni asia ei vuoden aikana toteutunut, mutta pyrimme siitä huolimatta ylläpitämään abalaisten yhteisöllisyyttä monin eri tavoin. Hallituslaiset keksivät mitä erilaisimpia keinoja liikuntavideoista etäsitseihin ja onkin pakko ihailla, millaista luovuutta ja joustamista hallituksen tyyppien keskuudesta löytyikään! Perumisten, etäopiskelun ja zoom-palaverien vastapainoksi viime vuosi sisälsi onneksi myös hyviä hetkiä. Ainakin itselleni tilanne opetti hetkessä elämistä ja vapautti aikaa moniin spontaaneihin juttuihin. Ja onneksi pääsimme näkemään vuoden aikana myös ihan livenä monien abalaisten kanssa, kun koronatilanne sen mahdollisti.

Ihmisoikeusaktivisti ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Desmond Tutu on aikanaan sanonut, että ”toivoa on kyetä näkemään valo huolimatta kaikesta pimeydestä”. Vaikka etäelämä ja huoli omasta ja läheisten terveydestä tuntuvatkin raskaalta, paremmat ajat koittavat vielä. Vielä tulee se päivä, kun voimme taas kokoontua isosti ja laulaa yhdessä karaokea Timessä pikkutunneille saakka. Rokotukset helpottavat pandemiatilannetta pidemmällä aikavälillä, mutta erilaista elämää on edessä vielä jonkin aikaa. Meiltä kaikilta vaaditaan kärsivällisyyttä ja rohkeutta noudattaa annettuja ohjeistuksia sekä pitää samalla huolta itsestään ja muista. Opiskelukavereiden lisäksi myös Abakuksen hallitus on teidän kaikkien tukena – meihin voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, olipa asia sitten pieni tai suuri!

Voin luvata, että hallituksen kanssa pidämme abalaisten puolia ja järjestämme monipuolista toimintaa tänäkin vuonna. Turvallisuus on meille kuitenkin ykkösasia ja siksi nyt alkuvuodesta luvassa on ensisijaisesti etänä toteutettavia tapahtumia. Suunnittelupöydällä on erikoisista ajoista huolimatta vaikka mitä siistejä juttuja, joita toteutetaan heti kun tilanne sallii! Otamme mielellämme vastaan myös ideoita tapahtumista ja palautetta toiminnasta: monesti parhaat ideat tulevat juurikin laatikon ulkopuolelta. Viime vuodelta siirtyneet Erkka Eksperiense -tapahtuma ja vuosijuhlat on tarkoitus järjestää syksyllä, mikäli kaikki sujuu hyvin. Aikamoinen vuoden huipennus siis luvassa!

On monia asioita, joihin emme voi yksilöinä vaikuttaa. On kuitenkin myös paljon asioita, joita voimme tehdä sen eteen, että nämä ajat olisivat edes vähän helpompia meille itsellemme ja muille. Viidenkymmenen vuoden päästä istumme keinutuolissa ja kerromme tarinoita koronavuosista nuoremmille ikäpolville. Olen varma, että ne tarinat kertovat selviytymisestä, toinen toistamme tukien. Siitä, kuinka kaikki kääntyi lopulta parhain päin.

Aurinkoista alkuvuotta kaikille abalaisille!

-Henri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *