Koronatilanteen vaikutus tapahtumiin

Rakkaat abalaiset. Alkaneeseen syksyyn on mahtunut monia kivoja tapahtumia, jotka olemme pystyneet järjestämään turvallisesti vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Opiskelijajärjestöt ovat toimineet Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan eli JYY:n mukaan tähän mennessä hyvin ja vastuullisesti, ja tämä koskee myös meidän ainejärjestöämme. Nyt koronatilanne Keski-Suomessa on kuitenkin pahentunut, ja tämä tekee turvallisesta tapahtumajärjestämisestä haastavampaa. JYY onkin päättänyt perua omat tapahtumansa ja suosittelee samaa myös ainejärjestöille. Abakus ry on JYY:n alainen järjestö, joten seuraamme tätä linjausta myös omien tapahtumiemme kohdalla. JYY on tiedottanut, että tämä suositus on voimassa toistaiseksi. Myös Jyväskylän kaupunki on toivonut, että opiskelijatapahtumia ei hetkeen järjestettäisi. Abakuksen lähitulevaisuuden tapahtumat siis perutaan, siirretään tai toteutetaan etänä. 

Tämä tarkoittaa esimerkiksi ABAzing race- tapahtuman siirtämistä ja Aban keskiviikkoisen läksykerhon perumista. Muita suunniteltuja tapahtumia ei voida järjestää perinteisillä tavoilla, mutta vaihtoehtoisia etätapahtumia suunnitellaan. Hallitus on myös aikaisemmin päättänyt siirtää Abakuksen 35. vuosijuhlat alustavasti keväälle 2021 ja samoin toimittiin Erkka Eksperiense- tapahtuman kohdalla. Toivomme että tilanne kohenee kuluvan lukuvuoden aikana niin, että pääsisimme näkemään toisiamme taas kasvokkain. Vaikka tapahtumien järjestäminen on tällä hetkellä hyvin rajallista, niin pyrimme aktivoimaan jäsenistöä muilla tavoilla. 

Seuratkaa yliopiston koronaohjeistusta aktiivisesti ja ladatkaa puhelimeenne Koronavilkku-sovellus. Suurimmalla osalla teistä opinnot ovat tällä hetkellä kokonaan etänä. Teillä on kuitenkin vapaus nähdä toisianne vapaa-ajalla ja rohkaisemmekin teitä pitämään itsestänne ja toisistanne huolta. Haluamme pitää yllä hyvää yhteishenkeä ja otammekin vastaan kaikenlaisia ehdotuksia erilaisista etänä toteutettavista tapahtumista. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai huolia liittyen koronatilanteeseen tai Abakuksen toimintaan, hallitukseen voi aina olla yhteydessä ja pyrimme auttamaan parhaamme mukaan. Muista myös muut opiskelijan hyvinvointia tukevat palvelut, kuten hyvistoiminta. Pysykää terveinä ja toivottavasti nähdään pian!

Terveisin 

Abakuksen Hallitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *