SOOL

SOOL eli Suomen opettajaksi opiskelevien liitto on koko Suomen opeopiskelijoiden yhteinen edunvalvontajärjestö. SOOLin tehtävät ovat valvoa opeopiskelijoiden etuja valtakunnallisesti, kehittää opettajankoulutusta, sekä edistää opeopiskelijoiden työelämävalmiuksia. Opetusalan ammattijärjestö OAJ on SOOLin kattojärjestö, kun taas meidän oma pikku Abakus kuuluu SOOLin jäsenjärjestöihin. Tästä johtuen SOOLin jäsenyys edellyttää myös oman ainejärjestön jäsenyyttä – liity siis ensin Abalaiseksi ja sitten SOOLilaiseksi! 

Jäsenedut

SOOLin jäsenille tulee postissa Opettaja-lehti, sekä Opeopiskelija-lehti. Tuntuvin jäsenetu lienee Talvipäivät, jotka soolilainen saa puoleen hintaan! SOOL tarjoaa myös muita etuja, kuten edullisia vakuutuksia ja etuja esimerkiksi museoiden pääsymaksuista. Member+ jäsenpalvelusta löytyy myös vaihtuvia etuja esimerkiksi lomamatkoista! Tärkeinä jäsenetuina mainittakoon vielä työttömyyskassaan liittyminen jo ennen valmistumista, sekä ilmaiset koulutukset ja webinaarit!

SOOL paikallisesti

SOOLin aluetoimijat järjestävät paikallisia tapahtumia, sekä tekevät paikallista jäsenpalvelua. Abakuksen hallitukseen nimetään lisäksi joka vuosi SOOL-vastaava, joka toimii linkkinä Soolin ja Aban välillä. Abakus tiedottaa jäseniään Soolin tapahtumista ja tempauksista! 
Kurkkaa lisää jäsenyydestä, eduista ja alueellisesta toiminnasta osoitteesta https://www.sool.fi/.