Tutorit

SYKSYN 2020 TUTORIEN ESITTELYT 

Kuka olet? Olen Ronja, aloitan syksyllä kolmannen vuoden opintoni erkalla, talvisin oon myös hiihdonope.

Mistä pidät Jyväskylässä? Paljon porukkaa pienellä alueella, ison kaupungin tuntua kompassilla. Keski-Suomen luonto ja rauhallisuus taajaman ulkopuolella.

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Fuksivuosi tuntui menevän niin nopeasti! Lempimuistoksi on kuitenkin varmasti valittava ensimmäinen opiskelijavappuni haalarit jalassa ja ylioppilaslakki päässä. Hauskimmat muistot vapulta syntyivät Lutakossa pienellä porukalla joratessa.

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Kannattaa olla utelias ja seurata niitä tyyppejä ja opintoja, mitkä kiinnostavat! Itsensä kuuntelu on avain onneen. Fuksivuonna kannattaa panostaa opiskelun lisäksi verkostoitumiseen eli rentoon hengailuun ja seikkailemiseen uusien kavereiden kanssa! Neuvon tarpeessa kannattaa aina nykäistä tutoria hihasta tai pistää viestiä.

Kuka olet? Olen Maria, aloitan syksyllä toisen vuoden opinnot erkalla eli takana on vauhdikas fuksivuosi.

Mistä pidät Jyväskylässä? Pidän Jyväskylässä erityisesti siitä, että tänne tulee opiskelijoita kaikkialta Suomesta! On aivan huippua kuulla kaikkien murteita, kuulla kertomuksia kotipaikkojen erityisyyksistä ja saada ystäviä kaikkialta Suomesta. Täällä opiskelu avartaa!

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Tämä on tosi paha kysymys, koska fuksivuosi on täynnä ihania kokemuksia ja uusia parhaita ystäviä. Valitsin nyt kuitenkin tähän päivän, joilloin saimme haalarit. Pidimme kavereiden kanssa päivällä merkkienompelukerhon ja illalla lähdimme ensimmäistä kertaa haalarit

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Ottakaa fuksivuodesta kaikki ilo irti, kokeilkaa rohkeasti kaikkia uusia juttuja, osallistukaa tapahtumiin, seikkaikaa ja nauttikaa! Ja ehkä tärkeintä, tutustukaa toisiinne, täältä voitte löytää uskomattoman ihania ystäviä koko loppu iäksenne.  

Kuka olet? Oon Sanni, ja aloitan syksyllä kolmannen opiskeluvuoteni.

Mistä pidät Jyväskylässä? Olen paljasjalkainen jyväskyläläinen, joten kiintymys tätä kaupunkia kohtaan on valtava! Jyväskylä on melko vilkas kaupunki ja opiskelijaelämä näkyy täällä vahvasti. Tietenkin tää on myös tajuttoman kaunis kaupunki!

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Ensimmäiset fuksisitsit! Sitsit ovat ehdottomasti yksi opiskelijakulttuurin helmistä. Fuksisitsien jälkeen olenkin käynyt aktiivisesti Aban jokaisilla sitseillä.

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Ensimmäiset viikot voi tuntua rankoilta kun tapahtumia on luvassa melkein jokaiselle päivälle. Kannattaa ehdottomasti astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja osallistua aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin, ekoilla viikoilla ei itse opiskelua tule liiaksi murehtia.

Kuka olet? Olen Laura. Aloitan nyt syksyllä toisen vuoden opinnot erkalla.

Mistä pidät Jyväskylässä? Tykkään erityisesti siitä, että luonto on lähellä. Keskusta on myös aika kompakti, joten siellä oppii suunnistamaan suht nopeasti, vaikka olisikin huono suuntavaisto. 

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Hmm! Varmaan fuksiaiset, ekat sitsit ja talvipäivät Jyväskylässä.

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Ottakaa fuksivuosi rennosti ja menkää fiiliksen mukaan! Kannattaa osallistua ja kokeilla paljon uusia juttuja. Välillä on kuitenkin ihan ok levätäkin, jos siltä tuntuu! 

Kuka olet? Olen Stina, hitaaksi hämäläiseksi yllättävän nopeakäänteinen toisen vuoden opiskelija. Olen monessa mukana ja tykkään tutustua uusiin ihmisiin, joten tutor-pesti sopii minulle kuin nenä päähän!

Mistä pidät Jyväskylässä? Jyväskylä on mielestäni juuri sopivan kokoinen, mukava opiskelijakaupunki. Täältä löytyy vaikka ja mitä tekemistä eivätkä etäisyydet eteläisempiin kaupunkeihin ole päätä huimaavat.

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Fuksivuosi oli kokonaisuudessaan tapahtumarikas, mutta ehkä Erkka Eksperiense -reissu Joensuuhun sekä Talvipäivät ja erityisesti sieltä päivätanssit Himoksella ovat jääneet mieleen ryhmähengen ja kivan tekemisen vuoksi. Myös yleisesti sitsit ja Timen karaoke ovat olleet fuksivuoden kulmakiviä.

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Kannattaa lähteä mukaan kokeilemaan uusia juttuja, vaikka vähän jännittäisikin – suurella osalla muista fukseista on varmasti samanlaisia tuntemuksia! Meillä on täällä Abakuksella loistava porukka, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Jos vähänkin joku asia mietityttää, niin aina saa kysyä – ei ole tyhmiä kysymyksiä.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia vastauksia löydät fuksioppaasta!