Tutorit

TUTORIEN ESITTELYT 

Kuka olet? Pinja, 21v. Olen viime vuoden fuksi ja aloitan siis syksyllä toisen vuoden opinnot. Vapaa-aika kuluu hyvien ystävien, vielä paremman ruuan sekä liikunnan parissa. Ohjailen myös työkseni uimakouluja.

Mistä pidät Jyväskylässä? Jyväskylä on mun mielestä kiva paikka siksi, että täällä on iso opiskelijakulttuuri ja tapahtumia on viikoittain. Kaupunkia ympäröi myös kaunis luonto ja etäisyydet ovat lyhyitä, joten pyörällä pääsee lähes joka paikkaan. Olen alunperin kotoisin Mikkelistä, joten vuosi sitten oli kiva muuttaa vähän isommalle paikkakunnalle ja nykyään viihdyn Jyväskylässä tosi hyvin!

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Mun lempimuisto fuksivuodelta on kyllä Talvipäivät Raumalla! Talvipäivät on kuin vuosittainen leirikoulu meille opeopiskelijoille. Bussimatka Raumalle aktiviteetteineen sekä päivätanssit Porissa olivat kyllä paras aloitus Talvipäiville! Ensi vuonna talvipäiviä vietetäänkin Jyväskylässä, mutta katsotaan lähempänä missä päivätanssit tanssahdellaan 😉

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Nauti fuksivuodestasi, joka on aivan parasta aikaa ja uskalla olla oma itsesi! Löydät varmasti paikkasi meidän abalaisten joukosta ja elä stressaa liikaa, kaikki selkenee kyllä vielä ajan kanssa!

Kuka olet? Olen Emma, 25v ja aloitan nyt toisen vuoden erkalla. Opiskelujen ohella työskentelen myyjänä R-kioskilla ja kaupassa. Vapaa-ajalla katselen sarjoja ja elokuvia, sekä vietän aikaa ystävien kanssa.

Mistä pidät Jyväskylässä? Jyväskylä on hieman pienempi kaupunki kuin kotikaupunkini Oulu, mutta mielestäni juuri täydellisen kokoinen! Jyväskylä on nuori ja tapahtumarikas kaupunki, jossa opiskelijakulttuuri näkyy vahvasti. (Vinkki!; Kannattaa kysyä kaikkialta opiskelija-alennusta!) 

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Koko fuksivuosi on täynnä ihania muistoja, mutta mainitsen nyt Talvipäivät Raumalla. Oli mahtavaa useamman pääsykoekevään jälkeen pakata haalarit laukkuun ja lähteä koko Suomen opeopiskelijoiden kanssa juhlimaan viikonlopuksi!

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Ensimmäisillä viikoilla infotulva voi tuntua valtavalta ja sekavalta – on uusia ihmisiä, yliopiston käytäntöjä, tapahtumia, opintoja ja kokonaan uusi arki! Kaikki kuitenkin selkenee syksyn myötä. Muista myös rentoutua tapahtumien ja opiskelun lisäksi 🙂

Kuka olet? Oon Ella 22v, pienestä ilahtuva koiraihminen. Alotan syksyllä kolmannen opintovuoden erkalla ja opintojen lisäksi teen sillon tällön töitä henkilökohtaisena avustajana ja päiväkodissa sekä touhuilen kaikkea sellaista, mikä milloinkin tuntuu mukavalta.

Mistä pidät Jyväskylässä? Siitä, että luonto on aina lähellä. Jyväskylä on maailman paras kotikaupunki ja pyörällä pääsee joka paikkaan!

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Se, että kaikki oli ihan yhtä ulapalla kaikesta, ja aika pian huomas, että fuksiporukasta löytyy aivan ihania tyyppejä ja yhdessä on ihan hyvä haahuilla paikasta toiseen. 

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Älä hätäile! Opit kyllä yliopiston tavoille, löydät kyllä seuraa ja ehdit kyllä kaikenlaisiin rientoihin. Kyllä se siitä. 🙂

Kuka olet? Oon Vilma 21v, mutta paremmin mut tunnetaan nimellä Koso. Syksyllä aloitan mun kolmannen opintovuoden erkalla. Kesäprojektina mulla on opetella skeittaamaan ja tehdä mun ystäville paljon illallisia. 

Mistä pidät Jyväskylässä? Mun lempiasia Jyväskylässä on se, että kaduilla törmäilee aina tuttuihin. Kaupunkina Jyväskylä on suhteellisen kompakti, joten kaikkialle pääsee kätevästi kävellen tai pyörällä. Ehdoton lempipaikkani täällä on Vakiopaine, eli Vakkari, jossa voi aina törmätä myös uusiin tuttavuuksiin.

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Liityin ensimmäisenä vuonna ainejärjestömme hallitukseen ja ylioppilaskunnan edustajistoon, joiden kautta pääsin tapaamaan paljon tyyppejä myös ihanan ainejärjestömme ulkopuolelta. Fuksivuonna elämääni tulikin huimasti uusia merkittäviä ihmisiä niin ainejärjestöstämme kuin sen ulkopuolelta. 

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Olkaa uteliaita ja seikkalkaa! Opiskeluvuodet tarjoaa hyvän mahdollisuuden kokeilla uutta, tutustua ihmisiin ja itseemme.

Kuka olet? Sara, 21v. Aloitan syksyllä toisen opiskeluvuoteni erkan opintojen parissa. Asustan Kankaalla kahden kisumirrini kanssa.

Mistä pidät Jyväskylässä? Pidän Jyväskylästä siitä, että se muistuttaa monilla tavoin tuttua kotipaikkakuntaani Lahtea. Täällä on helppo suunnistaa paikasta toiseen tai ainakin keskusta-alueen oppii helposti! Lisäksi mielestäni Jyväskylässä on paljon kivoja kahviloita, joissa istuskella joko ystävien tai läppärin kanssa. Yleisestikin Jyväskylän tiivis opiskelijakulttuuri on asia mistä tykkään kovasti!

Mikä on lempimuistosi fuksivuodelta? Yksi lempimuistoistani on kun jonotimme yhdessä abalaisten kanssa ensimmäisiin poikkitieteellisiin haalaribileisiin. Asettauduimme vilttien kera jonoon moneksi tunniksi Kauppakadun laitaan, jonka aikana jaoimme monta nauruntäyteistä hetkeä! Tämä ilta oli yksi niistä hetkistä, jolloin tunsin olevani juuri oikeassa paikassa aivan loistavien ihmisten seurassa.

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille? Haluaisin rohkaista uusia fukseja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja sopimaan yhteisiä kokoontumisia, sillä niistä voi saada ihania muistoja. Erilaiset tapahtumat, kuten Abakuksen liikuntakokeilut voivat olla mahdollisuuksia kokeilla jotain aivan uutta! Kaikkeen ei tarvitse tai voi osallistua ja itseään on tärkeää kuunnella. Nähdään syksyllä!