Tutorit

SYKSYN 2022 TUTORIEN ESITTELYT 

Ninni

Kuka olet?

Olen Ninni Karppinen, aloitan toisen vuosikurssin erityispedagogiikalla syksyllä 2022!

Harrastukset, mitä teet vapaa-ajalla? 

Vapaa-ajalla tykkään urheilla, maalailla, hengailla kavereiden kanssa ja ennen kaikkea matkustella! 

 Mistä pidät Jyväskylässä?

 Kivoja ihmisiä (etenkin meidän ainejärjestössä:p), kaikki löytyy läheltä ja hyvät mahdollisuudet urheiluun! Harjun iltasoitto on myös erittäin symppis perinne

 Lempimuisto fuksivuodelta?

Talvipäivät (jotka olikin koronan takia oikeestaan kevätpäivät) oli ihan tosi hauska tapahtuma! Kaikista tapahtumista on kyllä ihania muistoja ja niiden kautta on päässyt tutustumaan ihaniin ihmisiin 🙂

 Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille?

Kaikki järjestyy! Ei haittaa vaikka ennen orientaatioviikkoa ei tietäisi mistään mitään, kaikki kyllä selviää ja meitä tutoreita saa lähestyä todella matalalla kynnyksellä ja kysellä ihan mitä vaan. Pääsette kivaan ainejärjestöön jossa kaikki otetaan vastaan omana itsenään, kiva syksy varmasti tulossa!Anna

 

Kuka olet?

Olen Anna ja aloitan syksyllä erkan toisen vuoden opinnot!

Harrastukset, mitä teet vapaa-ajalla?

Harrastuksiini kuuluu lähinnä salilla käynti. Ajatuksen tasolla tykkään myös lenkkeilystä, mutta jostain syystä lenkkipoluilla minua silti harvemmin näkee. Vapaa-ajallani rakastan lisäksi katsoa leffoja ja tehdä/syödä hyvää ruokaa.

 

Mistä pidät Jyväskylässä?

Jyväskylässä pääsee helposti joka paikkaan kävellen tai pyörällä, koska välimatkat on niin lyhyitä. Jyväskylässä on myös paljon super nättejä paikkoja missä (olisi mahdollista) lenkkeillä! Kuitenkin parasta täällä on tietty ihmiset, keneen on koulun kautta päässyt tutustumaan <3

 

Lempimuisto fuksivuodelta?

Lempimuistoja fuksivuodelta on kaikki tapahtumat, joista talvipäivät ja ensimmäinen opiskelijavappu on tuoreimmassa muistissa. Erityisnostona myös fuksisyksyn norsufutis joka oli ihan super hauska, suosittelen ehdottomasti osallistumaan! Muutenkin kaikki aban tapahtumat on tosi hyviä tilaisuuksia päästä tutustumaan muiden vuosikurssien opiskelijoihin!

 

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille?

Kaikki asiat mitkä nyt mietityttää, selviää kyllä orientaatioviikolla eli sitä ei kannata stressata (t. oikeasti ihan kujalla viime syksynä ollut). Kannattaa myös osallistua rohkeasti jo heti orientaatioviikolla tapahtumiin, koska siellä tutustuu helposti toisiin opiskelijoihin!

 

 

 

Ilona

 

 

Kuka olet?

Mä oon Ilona Uotila ja alotin opinnot 2021 syksyllä. Olin tehnyt jo kasvatustieteen ja erityispedagogiikan perusopinnot avoimessa yliopistossa, niin oon nyt mun fuksivuotena tehnyt tokan vuoden opintoja. Multa voi kysyä vinkkejä jos sullakin on jo tehtynä jotain avoimen yliopiston opintoja!

 

Harrastukset, mitä teetaa-ajalla?

Tykkään tosi paljon viettää kavereiden kanssa aikaa. Rakastan kokkailua ja liikuntaa eri muodoissa. Lisäks nyt keväällä oon viettänyt paljon aikaa ainejärjestöhommien parissa, oon tällä toimintakaudella meidän ainejärjestön tapahtumavastaava. On ollu ihan huippua päästä järkkäämään oman näkösiä tapahtumia meidän ihanalle erkkajengille!

 

Mistä pidät Jyväskylässä?

Jyväskylä on tosi kiva ja toimiva kaupunki. Kaikki on lähellä ja täällä on tosi kaunista. Yks lemppareista Jyväskylässä on jyväsjärven ympäri menevä lenkki missä käyn usein kävelyllä! On myös tosi kiva että täällä on tosi paljon opiskelijoita ja se näkyy esimerkiks siinä että lähes joka paikassa on opiskelija-alennuksia!

 

Lempimuisto fuksivuodelta?

Ehdottomasti kaikki opiskelukamujen kanssa vietetyt illat ja erilaiset tapahtumat, talvipäivät Joensuussa oli huikee tapahtuma! Lisäks Seminaarinmäenylitys ja fuksiaiset on jääny vahvasti muistoihin!

 

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille?

Ite oon kokenu että on ihan huippua asua keskustassa, jos et oo vielä ihan varma mihin kannattaisi muuttaa niin ite voin lämpimästi suositella katseleen kämppää läheltä keskustaa! Lähtekää rohkeesti myös mukaan juttuihin mitkä kiinnosta itseä, esimerkiks ainejärjestötoiminta ja erilaiset yliopiston projektit on kokemisen arvoisia juttuja! Ihanaa kun pääsette meidän aba-perheeseen messiin, tulkaa avoimin mielin, kyselkää ja tutustukaa rauhassa muihin, yliopistoon ja Jyväskylään. Syksystä tulee huippu!

 


Alina

 

Kuka olet?

Olen Alina Oikarinen, ja oon kolmannen vuoden opiskelija.

 

Harrastukset, mitä teet vapaa-ajalla?

Pelaan futsalia, ja siihen meneekin monta iltaa viikossa. Lisäksi tykkään monenlaisesta muusta liikunnasta, pianon ja kitaran soittamisesta sekä tietysti kavereiden kanssa hengailusta.

 

Mistä pidät Jyväskylässä?

Jyväskylä on sopivan kokoinen kaupunki, kaikki tärkeä on lähellä ja pyörällä pääsee. Jyväskylässä on paljon opiskelijoita, joten tapahtumia ja muuta menoa riittää. Lisäksi pidän siitä, että täällä on paljon liikuntapaikkoja ja erilaisia liikuntamahdollisuuksia.

 

Lempimuisto fuksivuodelta?

Oma fuksivuoteni kului pitkälti koronan varjossa, mutta onneksi meillä ehti silti jonkin verran kivoja tapahtumia olla. Päällimmäisenä mieleeni on jäänyt yksittäisenä tapahtumana fuksiaiset, sekä tärkeinpänä tietysti kaikki ihanat ihmiset, joihin pääsin fuksisyksynä tutustumaan!

 

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille?

Alussa uudet opinnot, ihmiset ja mahdollisesti kaupunki voi jännittää paljonkin, mutta ei hätää, kaikki kyllä järjestyy! Kannattaa olla avoimin mielin tulla mukaan tapahtumiin, etsiä harrastusta ja tutustua uusiin ihmisiin, sillä kaikki tämä auttaa kotoutumisessa. Kadu mieluummin sitä, mitä teit kuin mitä jätit tekemättä 😉

                                                        

 

 

Lotta

Kuka olet?

Mie oon Lotta Kepponen ja aloitan erkan toisen vuoden opinnot syksyllä 2022! 🙂

 

Harrastukset, mitä teet vapaa-ajalla?

Nautin ulkoilusta, urheilusta, extempore-seikkailuista, kirppistelystä ja ruuan laittamisesta (ja syömisestä heh).


Mistä pidät Jyväskylässä?

Opiskelijakaupunkina Jyväskylä on mahtava! Täällä tapahtuu paljon ja on tiivis tunnelma. Ihania ihmisiä kaupunki täynnä!


Lempimuisto fuksivuodelta?

Voi että niitä on paljon! Fuksiaiset jäi vahvasti mieleen kun pääs tutustumaan uusiin koulukavereihin. Talvipäivät oli myös hauska reissu, minkä jälkeen jalat oli aivan puhki tanssimisesta. Myös eri lajikokeilut ja pelailut on ollu tosi kivoja. Esimerkiks syksyllä käytiin testaamassa megazonea.


Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille?

Älkää stressatko liikaa vaikkakin alussa pää saattaa olla ihan pyörällä kaikista uusista jutskista. Myö tutorit ollaan teijän apuna ja muistakaa aina kysyä jelppiä! Suosittelen osallistumaan rohkeasti tapahtumiin, sillä kaikille löytyy varmasti jotain mieluista. Tärkeintä on kuitenkin kuunnella omaa jaksamista ja fiilistä! Jihhuu nähdään pian! <3

.

Noora

Kuka olet?

Olen Noora Tolonen ja opiskelen erityispedagogiikkaa neljättä vuotta!

Harrastukset, mitä teet vapaa-ajalla?

Harrastan painonnostoa ja lisäksi valmennan pieniä lapsia painissa, joten vapaa-aikani kuluu aika pitkälti urheilun parissa. Näiden lisäksi katselen paljon sarjoja ja hengailen koirani kanssa sohvan pohjalla. Harrastin myös teatteria monta vuotta, mutta se on valitettavasti nyt jäänyt muiden kiireiden jalkoihin.

Mistä pidät Jyväskylässä?

Pidän siitä, että Jyväskylä on pieni kaupunki, joka kuitenkin elää ison kaupungin tavoin. Välimatkat on lyhyitä, joten kaupunki tulee helposti tutuksi. Jyväskylässä on monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia ja vilkas opiskelijaelämä, mutta myös luontoon pääsee vaivattomasti. Jyväskylä onkin ollut ehdottomasti suosikkini niistä kaupungeista, joissa olen asunut. 

 

Lempimuisto fuksivuodelta?

Fuksivuoteni jakautuu kahteen osaan: ennen koronaa ja koronaan. Ehdin siis hetken nähdä ihan tavallistakin opiskelijaelämää ja ensimmäiset talvipäiväni ehtivät olemaan juuri ennen ensimmäisen korona-aallon tuloa. Kuitenkin lempimuistoni fuksivuodelta ei liity tapahtumiin, vaan ERIA1100-opintojaksoon, jossa pääsin hyvän ystäväni kanssa harjoittelemaan tukiviittomia ja muuta kivaa, ihan lähiopetuksessa. 

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille?

Kaikki järjestyy kyllä! Ei haittaa, vaikket heti löytäisi omaa porukkaasi, ystäviä ehtii samaan läpi opiskeluajan. Kaikkiin tapahtumiin ei siis ole pakko osallistua jos jaksaminen on kortilla. Jos kuitenkin kaipaa seuraa tai apua muissa asioissa, kannattaa lähestyä meitä tutoreita matalalla kynnyksellä!

 

Anni

Kuka olet?

Oon Anni Gustafsson, ja aloittelen tulevana syksynä mun toista vuotta erkkaopintojen parissa!

Harrastukset, mitä teet vapaa-ajalla?

Tällä hetkellä tanssin ja tykkään käydä kuntosalilla. Urheilun lisäksi rakastan leipoa ja laittaa ruokaa. Myös viini-illat ja ystävien kanssa oleilu ovat lempparipuuhaani!

Mistä pidät Jyväskylässä?

Olen kotoisin täältä Jyväskylästä, ja siksi voinkin ainoastaan suositella tätä kaupunkia! 😉 Jyväskylässä tykkään siitä, että pyörällä pääset oikeastaan minne vain. Täällä on luonto lähellä ja kaupungissa on paljon kivoja paikkoja, joissa viettää aikaa!

Erittäin opiskelijaystävällinen kaupunki täynnä ihania tyyppejä!

Lempimuisto fuksivuodelta?

Onpa vaikea kysymys iik! Syksystä jäi ehdottomasti päällimmäisenä mieleen fuksiaiset! Se oli kyllä yksi seikkailu XD Tänä vuonna Talvipäiviä siirrettiin myöhempään kevääseen ja se oli aivan huippu reissu kaiken kaikkiaan! Aballa on ihania tapahtumia ja näiden tyyppien kanssa on paljon siistejä muistoja!


Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille?

Ei kannata lainkaan murehtia, jos ei ymmärrä tai tiedä kaikkea alkuun! Kaikki selkenee ajan myötä kyllä, vaikka alkuun ei siltä tuntuisikaan! Olet tulossa ihanaan ja yhteisölliseen ainejärjestöön, josta aina löytyy mukavia ja auttavaisia tyyppejä! Ei siis kannata murehtia liikaa ystävien tai porukan saamisesta. Me varmistetaan, että teillä on ihan huippu syksy, joten tuu rohkeesti mukaan kaikkeen kivaan! 

Nähdään syksyllä!! <3

 

Oona

Kuka olet?


Moikka! Oon Oona Liukkonen, kolmannen vuoden erkan opiskelija!


Harrastukset, mitä teet vapaa-ajalla?


Mulla ei ole varsinaisia harrastuksia, mutta vapaa-aika kuluu lähinnä kavereiden     kanssa tai töiden parissa 🙂


Mistä pidät Jyväskylässä?


Mun mielestä Jyväskylä on ihana opiskelijakaupunki, missä tapahtuu paljon ja kaikki tarvittava on kävely -tai pyöräilymatkan päässä.


Lempimuisto fuksivuodelta


Se, kun saatiin meidän haalarit ja päästiin ensimmäistä kertaa juhlimaan haalarit jalassa!

Minkä vinkin haluaisit antaa fukseille?


Ei kannata stressata liikaa, vaikka alkuun onkin paljon uutta opeteltavaa. Kaikki selviää aikanaan, ja me ollaan auttamassa teitä! Kannattaa myös lähteä rohkeasti mukaan tapahtumiin ja tekemään uusia juttuja 🙂